Här anmäler sig Utmanare och Rover till Joti

  • Fyll i tydligt
  • E-post till dig som skickar in anmälan

Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Vi heter Rabalder och är ett gäng scouter som har roligt och umgås tillsammans på måndagseftermiddagar från klockan strax efter 16.00 – då flera av oss kommer direkt från skolan som slutar 16:00

Vi slutar vid 18-tiden – också det ungefär.

Utmana Utmanarna?

Har du en idé för en aktivitet du vill hålla i för Utmanarna/Rover? Kanske lära oss nånting eller bara utmana oss? Hör av er!

Ledare på avdelningen Utmanare